MARIANNE LYDOM SCHULTZ

Skulpturer i bronze og glas

OM MIG

Jeg er uddannet grafiker, tegner og keramisk formgiver. I en årrække har jeg arbejdet med illustrationer til og grafisk tilrettelæggelse af bøger. Sideløbende har jeg skrevet tre bøger om keramik og glas.

En tidlig interesse for stilistiske skulpturer, urbilleder og original indiansk keramik har ført mig på længere studierejser uden for Europa, blandt andet til Østen, Mellemamerika og senest USA og New Zealand.

FREMSTILLING

Hver skulptur formgives i keramik eller voks. Herefter støbes den i højst otte eksemplarer. De færdiggøres individuelt på mit værksted, bliver nummererede og således er alle skulpturerne unika.

Glassoklerne støber og sliber jeg på værkstedet. Soklerne i cortenstål bliver patineret af naturen og får derfor alle forskellige udtryk.

MIN INSPIRATION

Motiverne i mine bronzeskulpturer peger i to retninger. Dels mod det arketypiske, det enkle grafiske udtryk. Dels peger de mod den inspiration, jeg henter i menneskers liv og livet som menneske. Ofte hvilende, tænksomme og reflekterende mennesker i en ellers travl verden.

Hver skulptur står på en sokkel af kompakt glas, som samtidig er del af værket. Nogle er desuden monteret på en sokkel af cortenstål, og nogle kan hænge på væggen.

Det isgrønne, gennemsigtige glas i kontrast til den tunge, massive bronze og det rustne jern. Bløde former i samspil med rustikke overflader. Jeg nyder at arbejde med denne spænding mellem materialernes udtryk og væsen, samtidig med at skulpturen i sin helhed udtrykker en stille harmoni.

​MARIANNE LYDOM SCHULTZ

Skulpturer i bronze, glas og cortenstål. galleriet er åbent efter aftale

MARIANNE LYDOM SCHULTZ

Himmelbjergvej 67, Laven
DK-8600 Silkeborg

+45 22 61 28 08

marianne@mariannelydom.dk

​INSTAGRAM og FACEBOOK

Følg med på Instagram og Facebook

instagram facebook